Buurtpleinen en het Coronavirus

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Deze zijn aangescherpt op zondag 15 maart en maandag 23 maart.

Op de buurtpleinen houden wij ons aan deze landelijke richtlijnen (zie hier de website van het RIVM). We willen graag, samen met u, bijdragen aan het tegengaan van verdere verspreiding van het virus.

Op onze buurtpleinen komen veel (kwetsbare) mensen samen. Vaak ook meer dan 100 mensen tegelijkertijd. Er zijn gezamelijke activiteiten, samen eten, creatief bezig zijn en in sommige buurtpleinen zitten we samen met de huisartsen en andere zorgverleners in een pand. Het is belangrijk dat zij hun werk kunnen blijven doen.

Dit betekent concreet het volgende voor de buurtpleinen:

  • Op de buurtpleinen vinden tot nader orde geen activiteiten plaats en onze horecavoorziening is gesloten;
     
  • Kijk voor de actuele spreekuren van het SJS op de website www.sjsnieuwegein.nl;
     
  • De Batenbus neemt geen boekingen aan die plaatsvinden in de komende drie weken;
     
  • Het in- en uitgiftepunt van de Tweede Verdieping is gesloten.

Indien er iets wijzigt aan de landelijke maatregelen, dan zullen wij daarop anticiperen en is dit ook terug te lezen op onze website.

Wij gaan er vanuit dat u, net als wij, als vanzelfsprekend de maatregelen wilt toepassen. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de buurtverbinder in uw buurtplein. Dit kan ook via ons algemene telefoonnummer onderaan deze website.

Wilt u na 1 juni een initiatief/activiteit organiseren, neem dan ook contact met de buurtverbinder op!