Buurtbabbel

 

Buurtbabbel

Ook in deze tijden staan de buurtverbinders en welzijnscoaches van MOvactor in contact met inwoners van Nieuwegein, middels de "Buurtbabbel".

Ter aankondiging van de buurtbabbel worden er een paar dagen van tevoren kaartjes door de brievenbus in een straat of flat gedaan. Daarop wordt aangegeven dat de buurtverbinder/welzijnscoach van MOvactor aan komen bellen voor een buurtbabbel. De buurtbabbel vindt buiten of voor de deur bij inwoners plaats op 1,5 meter afstand. Tijdens de buurtbabbel wordt er gevraagd of de inwoners nog goede ideeen voor hun buurt en/of voor elkaar hebben. Of dat iemand zijn talent met de buurt wil delen, of juist graag gebruik maakt van een talent van een buurman/-vrouw.

De buurtbabbel start straatgericht. Per straat wordt vraag en aanbod inzichtelijk gemaakt. De output wordt in een buurtbabbeldocument geplaatst. Vanuit dit document kan per straat een overzicht gemaakt worden die aan de inwoners gegeven kan worden. Afhankelijk van de output en de coronamaatregelen kunnen er na deze eerste fase verbindingen worden gelegd met inwoners onder elkaar. Ook kunnen er gezamenlijke buurtbabbels op straat volgen en kunnen er naar behoefte welzijnscoachtrajecten ingezet worden.

Volgens de vooruitzichten kunnen er vanaf 1 juni ook buurtbabbels plaatsvinden in groepsvorm. Op het aankondigingskaartje kan dan een uitnodiging staan om buiten te komen babbelen met je buren. Zo kan er al een gezamenlijk gesprek plaatsvinden. 

Wil je meer weten over de Buurtbabbel? Neem dan contact op met de buurtverbinders via buurtverbinders@movactor.nl of bel met jouw buurtverbinder.