ANWB Automaatje Nieuwegein

AutoMaatje Nieuwegein rijdt tot (minstens) 6 april alleen noodzakelijke ritten.

De landelijke richtlijnen om het Coronavirus niet verder te verspreiden zijn vorige week aangescherpt. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM (zie hier de website van het RIVM). De ritjes van ANWB AutoMaatje betreffen vaak inwoners met een kwetsbare gezondheid. Om die reden worden er geen ritten gereden tot (ten minste) 6 april 2020.

Even de deur uit naar de kapper of een bezoek aan familie zit er dus tijdelijk helaas niet in.
Een aantal van onze vrijwillige chauffeurs wil nog wel ritjes rijden naar noodzakelijke zorgafspraken met de dokter of ziekenhuis. Wij hanteren hierbij wel de richtlijnen van het RIVM.

De telefonische bereikbaarheid van AutoMaatje blijft hetzelfde. Onze matchmakers staan u graag te woord. U kunt bellen tussen 9.00 en 12.00 uur via 030-6033748. Of stuur een mail naar automaatje@movactor.nl

U kunt een ritje aanvragen na 6 april. Tenzij de maatregelen langer gaan duren, dan kunt u het ritje afzeggen of verzetten.  


​Hoe werkt het?

Wilt u een ritje aanvragen? Vraag het ritje twee werkdagen van tevoren aan, dan hebben onze matchmakers genoeg tijd om een vrijwillige chauffeur voor u te vinden. De matchmaker zoekt een beschikbare vrijwilliger bij u in de buurt. Zij kunnen u ook vertellen wat de rit ongeveer gaat kosten.
De vrijwillige chauffeur komt op het afgesproken tijdstip bij u voorrijden. U rekent na afloop contact af bij de chauffeur op basis van de gereden kilometers. De kosten zijn 30 cent per kilometer.

Wilt u ook chauffeur worden bij ANWB AutoMaatje Nieuwegein? Neem dan contact op met Jacqueline Feith of Sjartia Jhinkoe-Rai via 030- 603 37 48 of via automaatje@movactor.nl