4YOUth Nieuwegein

Gratis ondersteuning bij financiële en juridische vragen

4YOUth Nieuwegein is er voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar, woonachtig in Nieuwegein, die financiële of juridische vragen hebben. Bij financiële vragen kun je denken aan hoe ga ik om met geld, hoe kan ik sparen? Het open ik een bankrekening? Of moet ik ook belastingaangifte doen als ik een bijbaan heb? Hoe doe ik belastingaangifte? Of als je schulden hebt, welke stappen je dan moet zetten richting de schuldeisers. Bij jongeren die de leeftijd van 18 naderen, zullen vragen spelen als hoe kan ik een woning vinden of waar moet ik allemaal aan denken als ik op mezelf ga wonen? Maar ook vragen over het afsluiten van een zorgverzekering, een telefoonabonnement of studiefinanciering kunnen door 4YOUth beantwoordt worden. Vragen op juridisch gebied kunnen bijvoorbeeld gaan over een arbeidscontract of wat moet je doen als je ontslagen wordt. 4YOUth gaat samen kijken naar de vraag en zal de jongeren gratis ondersteunen, advies en informatie geven of doorverwijzen naar een andere instantie als dit nodig is.

In de nabije toekomst worden de jongeren, in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven (gericht op digitale geletterdheid), ondersteund met het versterken van de digitale geletterdheid.

Samenwerking

Het project 4YOUth is een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht en MOvactor. 12 studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening dragen hun steentje bij aan deze samenwerking. Het project 4YOUth Nieuwegein is sinds september 2020 gestart. Ondertussen zijn er al verschillende jongeren geholpen.

Contact

App, mail of bel met de studenten van de Hogeschool Utrecht:

Mobiel: 06 15 45 0091
Mail: info@4youthnieuwegein.nl

Of neem contact op met het team 4YOUth Nieuwgein van MOvactor.

MOvactor 4YOUth Nieuwegein