Buurtplein Zuid

Nieuwegein opende in februari 2014 het eerste centrum waar welzijn, gezondheid en cultuur samenwerken én zich verbinden in één gebouw: Buurtplein en Zorgplein Zuid. Uniek aan Buurtplein en Zorgplein Zuid is dat diensten op het gebied van zorg en welzijn zijn geïntegreerd, zodat burgers het beste maatwerkpakket kunnen krijgen.

Buurtplein Zuid is hét ontmoetingspunt in Nieuwegein Zuid. In het Buurtplein is een divers programma met activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd door wijkbewoners of vanuit MOvactor. Daarnaast zijn er ook huurders die activiteiten voor de wijk aanbieden. Een overzicht van het complete programma vindt u hieronder.
Heeft u zelf een goed idee voor een activiteit of wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren aan het buurtplein? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met Karin Alting.
Om met elkaar af te spreken of andere wijkbewoners te ontmoeten kunt u terecht bij Lunchroom FAIR'S. Zij serveren biologisch en fairtrade eten en drinken. Meer informatie over FAIR’S: www.fairs.nu.
Er is een aantal vaste computers beschikbaar en er is gratis WiFi.
De leeslounge van bibliotheek De Tweede Verdieping is voor het ophalen van gereserveerde boeken of het verlengen en terugbrengen van geleende boeken en biedt een kleine collectie boeken.
Uiteraard is het ook mogelijk om een ruimte te huren voor bijvoorbeeld vergaderingen, cursussen of workshops.  Informeer naar de mogelijkheden bij Jasper Wolbrink via jwolbrink@movactor.nl.

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur.
Daarbuiten op afspraak met de sociaal beheerder.

Openingstijden tijdens de zomerperiode van 1 juli t/m 1 september:

Dag Openingstijden Gesloten
Maandag 09.00 - 17.00 uur n.v.t.
Dinsdag 09.00 - 17.00 uur (voor activiteiten tot 23.00 uur) n.v.t.
Woensdag 09.00 - 17.00 uur n.v.t.
Donderdag 09.00 - 17.00 uur n.v.t.
Vrijdag 09.00 - 17.00 uur n.v.t.


Meer informatie
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Karin Alting (sociaal beheerder) via kalting@movactor.nl. Natuurlijk kunt u ook even langskomen in het Buurtplein.
Graag tot ziens!

Wat treft u aan op Buurtplein en Zorgplein Zuid?

Bekijk ook onze brochure over Buurt- en Zorgplein Zuid 

Wij accepteren de U-Pas en de Nieuwegein Stads Pas.

Buurtplein Zuid is rolstoelvriendelijk: de voordeuren zijn automatisch, er is een lift en een invalidentoilet.
 

Contactgegevens Buurtplein Zuid

Ratelaar 37
3434 EW Nieuwegein
tel: 030-6008836

Buurtplein Zuid