Buurtplein Zuid

Nieuwegein opende in februari 2014 het eerste centrum waar welzijn, gezondheid en cultuur samenwerken én zich verbinden in één gebouw: Buurtplein en Zorgplein Zuid. Uniek aan Buurtplein en Zorgplein Zuid is dat diensten op het gebied van zorg en welzijn zijn geïntegreerd, zodat burgers het beste maatwerkpakket kunnen krijgen.

Buurtplein Zuid is hét ontmoetingspunt in Nieuwegein Zuid. In het Buurtplein is een divers programma met activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd door wijkbewoners of vanuit MOvactor. Daarnaast zijn er ook huurders die activiteiten voor de wijk aanbieden. Een overzicht van het complete programma vindt u hieronder.
Kom langs als u zelf een goed idee hebt voor een activiteit of u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan het buurtplein. Wij horen het graag!
Om met elkaar af te spreken of andere wijkbewoners te ontmoeten kunt u terecht bij Lunchroom FAIR'S. Zij serveren biologisch en fairtrade eten en drinken. Meer informatie over FAIR’S: www.fairs.nu.
Er is een aantal vaste computers beschikbaar en er is gratis WiFi.
De leeslounge van bibliotheek De Tweede Verdieping is voor het ophalen van gereserveerde boeken of het verlengen en terugbrengen van geleende boeken en biedt een kleine collectie boeken.
Uiteraard is het ook mogelijk om een ruimte te huren voor bijvoorbeeld vergaderingen, cursussen of workshops.  Informeer naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar verhuur@movactor.nl

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur.
Daarbuiten op afspraak met de sociaal beheerder.

Meer informatie
Heeft u vragen dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 030-600 88 36.
Natuurlijk kunt u ook even langskomen in het Buurtplein.
Graag tot ziens!

Wat treft u aan op Buurtplein en Zorgplein Zuid?

Bekijk ook onze brochure over Buurt- en Zorgplein Zuid 

Wij accepteren de U-Pas en de Nieuwegein Stads Pas.

Buurtplein Zuid is rolstoelvriendelijk: de voordeuren zijn automatisch, er is een lift en een invalidentoilet.
 

Contactgegevens Buurtplein Zuid

Ratelaar 37
3434 EW Nieuwegein
tel: 030-6008836

Buurtplein Zuid

Activiteiten in Buurtplein Zuid

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zondag