AutoMaatje

22/01/2018 - Primeur in Utrecht: Nieuwegein start als eerste stad in de provincie met ANWB AutoMaatje! MOvactor start 18 januari om 13.30 uur met een feestelijke eerste rit door Batau met ANWB AutoMaatje. De opening (buurtplein Batau) zal gedaan worden door wethouder Adriani van Nieuwegein

Groot maatschappelijk probleem
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Nieuwegein toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen deze mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin of een activiteit bij het Buurtplein.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Nieuwegein, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Nieuwegein (030- 603 37 48 op werkdagen tussen 9-12 uur). De medewerker van MOvactor koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?
Inwoners van Nieuwegein die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met MOvactor via 030- 603 37 48 of via automaatje@movactor.nl

 

Delen: