Lijfstyle Nieuwegein: samenwerking zorg en welzijn

10/02/2015 - Een net uitgebracht filmpje over het programma ‘Lijfstyle Nieuwegein’ laat mooi zien hoe in Nieuwegein welzijnsorganisaties en zorgverleners nauw samenwerken om gezondheid en welzijn van inwoners te versterken.

Bekijk het filmpje over Lijfstyle Nieuwegein
Foto homepage: fototeam KenM

Doel van Lijfstyle Nieuwegein is om inwoners van de gemeente via een breed aanbod bewust te maken van gezondheid en ze op een leuke manier te stimuleren tot een gezonde leefstijl. ‘Welzijn op recept’, de succesvolle innovatie van MOvactor en gezondheidscentrum De Roerdomp, speelt een belangrijke rol in dit programma, zo blijkt uit een videofilmpje over het programma.

Buurt- en Zorgplein Zuid
Het filmpje toont hoe in Buurt- en Zorgplein Zuid diensten op het gebied van welzijn, zorg en cultuur zijn geïntegreerd. Zorgverleners als fysiotherapeut en huisarts maken duidelijk dat samenwerking met welzijn nodig is om effectief te kunnen werken aan een betere gezondheid en mentale fitheid van Nieuwegeiners.
De gemeente Nieuwegein steunt het programma enthousiast. Wethouder Hans Adriani: ‘We zien dat alleen goede zorg leveren niet genoeg is. Als je mensen weerbaarder kunt maken, dan zien je dat ze minder zorg nodig hebben en dat ze gezonder en gelukkiger zijn.’

Het filmpje werd geproduceerd in het kader van ’Alles is gezondheid...’, Nationaal Programma Preventie waarin organisaties afspraken maken en gezamenlijk acties ondernemen die een beweging op gang brengen, gericht op een gezonder en vitaler Nederland.

Foto homepage: huisarts Dorine Werkhoven (Buurtplein Zuid) in gesprek met een cliënt over een welzijnsrecept.

Delen: