Start Sociaal Juridisch Servicepunt (SJS)

18/10/2018 - Sinds 1 oktober hebben wij, de Sociaal Raadslieden en de Servicepunten, de handen ineen geslagen in het Sociaal Juridisch Servicepunt (SJS).

Vrijwilligers en medewerkers van MOvator en Vitras ervaren dat het voor inwoners complex is om de weg te vinden naar de juiste hulp. Om te komen tot een goede oplossing is een effectieve manier van samenwerken nodig tussen verschillende organisaties, zodat de inwoner weer verder kan. Dagelijks krijgen wij vragen om hulp bij persoonlijke financiële administratie, verzoeken voor juridisch advies of hulpvragen waarbij een inwoner uit Nieuwegein is vastgelopen bij verschillende instanties. De meeste vragen hebben een hoge urgentie. Voor de inwoner is het van belang dat er snel gehandeld wordt. Wij helpen de inwoner verder door onze deskundigheid te bundelen tijdens gezamenlijke spreekuren. Dat is waar SJS voor is opgericht.

“Onze ervaring is dat het vaak begint met een vraag over het invullen van een formulier en negen van de tien keer heeft iemand veel meer vragen. Er worden ons hele complexe situaties voorgelegd waar we de inwoners graag verder mee willen helpen.” Aldus Bianca Dümmer (Bureau Sociaal Raadslieden) en Jacqueline Feith (Coördinator Servicepunten)

De inwoner is welkom en kan gratis terecht tijdens de spreekuren op locaties van MOvactor en Vitras in Nieuwegein. Als de inwoner een vraag stelt aan de vrijwilligers en er bepaalde expertise noodzakelijk is kan de vrijwilliger er meteen een collega bijhalen. We hopen ook dat nieuwe vrijwilligers zich bij ons aansluiten. Er is veel werk en wij zijn blij als er meer deskundigen bijkomen.

Is het iets nieuws? Nee, we gaan gewoon nog beter samenwerken en doen dat op eenzelfde moment en tijd in Nieuwegein. En we zijn er zeker van dat nu wij hiermee starten er meer mooie nieuwe verbindingen ontstaan!

Kijk voor meer informatie op onze nieuwe website www.sjsnieuwegein.nl

Waar en wanneer zijn wij er voor u?

De spreekuren van het Sociaal, Juridisch Servicepunt zijn op:

Maandag  9.30 – 11.00 uur in het Stadshuis op de 2e verdieping 
Dinsdag  9.30 – 11.00 uur in Buurtplein Batau, Dukatenburg 1
Wioensdag  9.30 – 11.00 uur  in het Stadshuis op de 2e verdieping
Dionderdag  9.30 – 11.00 uur in Buurtplein Zuid, Ratelaar 37

Wilt u liever dírect contact met een Sociaal Raadslid, dan bent u welkom op:

Maandag  9.00- 10.00 uur in Zoutkamperschans 3-6  op de 1ste verdieping
Vrijdag  9.00 -10.00 uur in Zoutkamperschans 3-6  op de 1ste verdieping

U kunt uw vraag ook mailen naar info@sjsnieuwegein.nl of bellen op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur met 06-12611983.

Delen: