ANWB Automaatje

Brengt buurtgenoten weer samen!

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

ANWB AutoMaatje

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met MOvactor en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Nieuwegein, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Nieuwegein (030- 603 37 48 op werkdagen tussen 9-12 uur). De medewerker van MOvactor koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Nieuwegein die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met MOvactor via 030- 603 37 48 of via automaatje@movactor.nl