Fit blijven

U doet toch ook mee! 

Fit blijven in deze tijd toch wel een opgave. Zowel lichamelijk, mentaal en het brein stimuleren. Maar het kan! Pak per dag je “beweeg” momentjes. Deze links helpen daarbij. 


Een fit brein

Met Vief actief thuis aan de slag!
Download hier een gratis werkboek, waarmee u de komende tijd flink aan de slag kunt!
 
Geheugentraining
Train uw brein op een laagdrempelige manier met de gratis MAX Geheugentrainer app.
 
Gek op puzzelen?
Dan kunt u uw geluk op met de volgende websites:
 
Mensen met Dementie
Op deze site staan verschillende leuke en uitdagende activiteiten voor mensen met dementie.
 
Mentaal fit blijven
Een fitte geest vraagt net zoals een fit lichaam om oefening en discipline. Hier vind je tips om mentaal fit te blijven.
 
Leren mediteren
Leer hier online mediteren van een ervaren zenleraar in vijf lessen van 1,5 uur.
 

Een fit lijf

Thuis oefeningen doen en fit blijven

Sportmaatje 
In beweging blijven is voor iedereen belangrijk, jong en oud. In deze tijden, waarbij het lastig is om naar buiten te kunnen, is het soms best lastig om fit te blijven. Daarvoor is een oplossing bedacht!  Studenten en andere enthousiastelingen worden aan oudere/kwetsbare mensen gekoppeld als sportmaatje. Het maakt niet uit hoe sportief je bent, we helpen iedereen die in beweging wilt blijven!  
Wil jij iemand helpen om in beweging te blijven? Of wil je graag dat iemand je helpt bij het sporten? Meld je dan hier aan! 
 
Voor de thuiswerkers: 
Gymles thuis 

Nu je wekenlang thuis moeten blijven vanwege het coronavirus is het belangrijk dat je niet op de bank gaan hangen, maar in beweging blijft. En niet alleen rekenen, spelling en taal kunnen we thuis doen, maar gymmen natuurlijk ook. Kijk op deze website voor leuke gymkaarten en gymfilmpjes. 

Energizers voor thuis. 
Voor ouders die thuis & leraren die online lesgeven ontwikkelt Stichting Kunst & Cultuur korte “Energizers” van 5 minuten.  Leuk als start of als afsluiting of gewoon tussen twee lestaken door. Direct één bekijken met een flinke dosis Vitamine -C is dan is woordritmes maken een echte aanrader.
 

Recepten om nooit te vergeten

Samen met vele Nieuwegeiners is het Receptenboek om nooit te vergeten tot stand gekomen. Een ditigale verzameling van recepten met een verhaal! In deze tijd willen we graag een volgend receptenboek met u maken…Een reCeptenboek met een grote C. We zijn op zoek naar recepten die u graag met anderen wilt delen. Bekijk hier het receptenboek en verdere informatie en kook smakelijk!