Kunst&zinnig

Haak je eigen virus!

Nieuwegeinse kunstenares Joyce Verheul legt op haar website uit hoe je je eigen virus kunt breien. De Nederlandse uitleg is halverwege de pagina te vinden.


Wereldwijd dwalen door virtuele museumzalen

Online museumcollecties Nu musea en galeries noodgedwongen moeten sluiten, ontsluiten zij hun collecties op het web. Soms kom je daardoor dichter bij de kunst dan ooit. Musea en hun curatoren trachten ondanks de noodgedwongen sluitingen vanwege het coronavirus nog steeds een van hun belangrijkste taken te vervullen: kunst naar het publiek brengen. Musea zijn massaal het internet opgetrokken.

Verreweg het grootste aanbod aan museale collecties is te vinden bij ‘Google Arts en Culture’. Zij hebben vijfhonders museale collecties op hun platform staan. De bekendste musea hebben hun verzameling grotendeels gedigitaliseerd. De imposante collecties van onder andere het Rijksmuseum (Amsterdam), het Prado (Madrid), het Uffizi(Florence), Musée d’Orsay (Parijs), Pinacoteca di Brera (Milaan), het National Archilogicla Museum (Athene), The Metropolitan Museum of Art (New York) en het Louvre (Parijs) zijn allemaal online in te zien.

Dwaal op een lekker thuismoment eens fijn rond en vlieg vanuit je huiskamer over de wereld en proef van de prachtige kunst die we rijk zijn!


Altijd al Rembrandt willen zijn?

Hoe teken ik als Rembrandt, maak ik een zelfportret…net als de grote meester? Kijk dan eens op Youtube. Het rijksmuseum heeft een paar uitdagende tutorials geplaatst.

Mailt u ons uw resultaat? Met plezier plaatsen we deze op onze website met uw verhaal. (Mail naar vitaminec@movactor.nl)

 


Tijd voor de vrolijkste tekenlessen van Nederland!  

In de online #TekenDuck video’s leert een echte Donald Duck tekenaar je stap voor stap hoe jij Donald en zijn vrienden zelf kunt tekenen! Pak je potloden, gum en papier en ga aan de slag! Van maandag t/m vrijdag staat er om 16:00 uur weer een nieuwe video voor je klaar. Op Facebook én natuurlijk op www.DonaldDuck.nl , waar je ook lekker Donald Duck strips kunt lezen.  
Veel tekenplezier! 

_____________________________________________________________________________

DOES LIEF

Hoe leuk is het je straat op te fleuren met leuke berichtjes of teksten bij je deur, voor de voorbijgangers. Een glimlach in deze tijd is waardevol. Grote en kleine kinderen een steen, plankje of boomschijf laten verven, met of zonder tekst, leef je uit!  Elly Hombrink uit de wijk Batau is begonnen met een oude boomschijf, wie volgt? https://nextdoor.nl/news_feed/?post=17592193708150