Nieuwe dingen leren

Je thuis voelen in de wereld van vandaag, dat kan! Je kunt elke dag even oefenen op de computer. 

Wil je eerst leren hoe de computer werkt of hoe internet eigenlijk werkt? Dat kan je ook online leren, probeer het eens! Er zijn handige en leuke leerzame filmpjes hierover met gesproken tekst en duidelijke plaatjes.

Misschien wil je wel leren om op de computer je bankzaken regelen? Ga eens kijken bij het programma "Tel je geld" zodat je kunt zien hoeveel geld je uitgeeft aan vaste lasten of kleren, maar ook hoeveel er eigenlijk op je rekening binnen komt. 

Leer bijvoorbeeld de vier vuistregels van het Nibud om gezond met geld om te gaan. Of om geld over te maken via de app Tikkie, zodat je de buurvrouw toch meteen kunt betalen voor de boodschappen die ze voor je heeft gehaald, zonder dat je daarvoor geld in huis hoeft te hebben. 

Wil je hulp vanuit huis met je computer omdat je computer vast loopt of hulp bij het installeren van een programma? Vraag hulp aan studenten.

Digitale communicatiemiddelen aanmaken 

Er gaat natuurlijk niets boven persoonlijk contact: familie en kennissen op bezoek, een praatje maken met je buren of gezellig samen een activiteit doen. In deze tijd moeten we persoonlijk contact vermijden. Om onze contacten te kunnen behouden zijn er mooie digitale communicatie vormen beschikbaar. Op deze pagina kunt u uitleg vinden over de het aanmaken/instaleren van diverse digitale communicatiemiddelen. 

WatsApp: 

Stuur gratis via WhatsApp berichten naar anderen. Het downloaden en instellen van is zo gedaan. WhatsApp wordt gebruikt op smartphones. De berichten worden gratis verstuurd en ontvangen via de internetverbinding. U betaalt dus niet per verzonden bericht, zoals bij sms'en. 

Facebook: 

Facebook is met meer dan een miljard leden wereldwijd ontzettend populair. U gebruikt dit sociale netwerk om in contact te komen en blijven met bekenden, maar ook om mensen op te sporen en spelletjes te spelen. Facebook aanmaken hoeft niet moeilijk te zijn. Maak nu een persoonlijke pagina aan en nodig mensen uit Facebookvrienden te worden.

Skype: 

Beeldbellen met de pc. Het kan gratis en eenvoudig met Skype. Als u en uw vrienden, familie of bekenden een account aanmaken, kunt u gratis met ze bellen en chatten via de computer.

Leer elke dag meer online en het is ook nog gratis! 

Meer informatie