Skype gebruiken

Wat heb ik nodig voor Skype? 

De benodigdheden voor het gebruik van Skype zijn: 

 • Een computer met Windows Vista, 7, 8/8.1 of 10. 
 • Een computer met een geluidskaart. 
 • Internetverbinding. 
 • Een headset (koptelefoon met ingebouwde microfoon), of een microfoon en luidsprekers. Vooral in laptops zit tegenwoordig een microfoontje ingebouwd dat u ook kunt gebruiken. Een headset is echter handiger en zorgt voor beter geluid.  
 • Een webcam voor het beeld. Ook deze zit vaak ingebouwd in een laptop. Zonder beeld, kunt u Skype overigens ook gebruiken, maar dan is het geen beeldbellen meer. 

Stap 1: Skype downloaden 

 1. Ga naar https://www.skype.com/nl/get-skype/ 
 2. Klik op Download skype voor windows. 
 3. De vraag of u dit bestand wilt uitvoeren of opslaan komt in beeld. Klik op Uitvoeren (Run in het Engels) om verder te gaan. 
 4. Verschijnt er een scherm met de vraag of u deze software wilt uitvoeren? Klik dan op Ja (of op Uitvoeren). 

Stap 2: Skype installeren (1) 

 1. Het hulpprogramma voor installatie start. U ziet daar Nederlands als standaardtaal staan. Staat er bij u een andere taal, dan kunt u dit wijzigen. 
 2. Klik op Akkoord - Volgende. 
 3. Verschijnt bij u het venster 'Skype Klik-en-bel'? Haal dan het vinkje weg voor Klik-en-bel met Skype installeren en klik op Doorgaan.  

Stap 3: Skype installeren (2) 

 1. In het volgende scherm kunt u aangeven of u de zoekmachine Bing als standaard wilt instellen en of u MSN wilt instellen als startpagina. Dit raden wij niet aan. 
 2. Klik op Doorgaan. 
 3. Skype wordt geïnstalleerd. Dit kan even duren.  

Stap 4: aanmelden 

 1. De installatie is voltooid en u hebt nu verschillende opties: 
 2. Hebt u al een Skype- of Microsoft-account (dit komt overeen met een Windows Live- Hotmail of Outlook.com-account) en wilt u dezelfde contactpersonen in Skype terugzien? Ga in dat geval naar 'Stap 7: installeren met Skype- of Microsoft account'. 
 3. Wilt u uw contactpersonen uit Facebook gebruiken in Skype, klik dan op Aanmelden via Facebook. Hiervan bespreken wij de vervolgstappen niet.  
 4. Hebt u géén Microsoft-account en ook nog géén Skype-account, dan maakt u een nieuw Skype-account aan. Klik op Nieuw account aanmaken.