Landelijke promotie en ondersteuning

Kern met Pit
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro!

Groen Dichterbij
Groen Dichterbij ondersteunt groene buurtprojecten op allerlei manieren. De website speelt hierbij een centrale rol. Je vindt op de site o.a. het volgende:

  • Doe mee als Groen Dichterbij-project en maak een profiel aan op de site. Laat anderen daarop zien hoe jouw buurt met vergroening bezig is! Ook kun je andere buurtprojecten bekijken.
  • Zijn jullie ambitieus en willen jullie je project uitbreiden? Doe dan mee met de wedstrijd en ding mee naar de titel Groen Dichterbij Icoonproject van jullie provincie. Je kunt tot maximaal € 20.000,- winnen. Om Icoonproject te kunnen worden moet je voldoen aan een aantal criteria en gelden er een aantal spelregels. Kijk op de website voor meer informatie.
  • Op je profiel kun je vraag en aanbod aan elkaar koppelen. Heb je iets nodig voor je project? Extra handen, expertise, materialen, etc? Of kun je andere projecten iets bieden? Plaats dit dan op je profiel. Zo kunnen projecten van elkaar zien wat ze nodig hebben en onderling contact zoeken.
  • Kennis en inspiratie opdoen. Je vindt in de Kennisbank voorbeeldprojecten, links, publicaties en een uitgebreide Vraag & Antwoord over groen, participatie, regelgeving, fondsen, etc.

Terug naar 'meer informatie'