Promotie en financiering voor organisaties

De Nieuwsbrief van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Nieuwegein (SVN) bevat informatie die interessant is voor het vrijwilligerswerk zoals veranderende wet- en regelgeving, promotionele evenementen en cursusaanbod. Klik op downloads voor de nieuwsbrieven.

Hoe vindt u nieuwe vrijwilligers
- Eigen vrijwilligers/deelnemers inzetten om te werven
- Mensen persoonlijk benaderen 
- Via uw netwerk
- Informatiebijeenkomsten organiseren
- Direct mail
- Persbericht
- Affiches
- Folders/brochures

Hoe zorgt u dat vrijwilligers gemotiveerd blijven?
Het e-learningprogramma 'Vrijwilligers vinden en binden' leert vrijwilligersorganisaties op een eenvoudige en aantrekkelijke manier hoe ze de werving en begeleiding van vrijwilligers succesvol kunnen aanpakken. Meer informatie op de website www.vrijwilligerswerk.nl.

Hoe zorgt u voor een goede PR?
Jaarlijks zijn er een aantal activiteiten waarin organisaties zich kenbaar kunnen maken aan een groot publiek:

  • De Vrijwilligersmarkt is een jaarlijks promotie-evenement in de binnenstad, waar stichtingen en verenigingen en andere maatschappelijke organisatie zich kunnen presenteren aan het Nieuwegeinse publiek.
  • Het Vrijwilligerscafé is een jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders en kader van maatschappelijke organisaties en is bedoeld als een blijk van waardering voor al het verzette werk. Het programma bevat 3 L’s (Lekkers, Leuks en Leerzaams) en vindt rond de Internationale Vrijwilligersdag (7 december) plaats.
  • Stichting Nieuwegein Awards organiseert jaarlijks begin februari de uitreiking van de Awards. Voor de prijs van de Vrijwilligersorganisatie organiseert het SVN de jury en samen met de jury de selectiecriteria.
  • NL Doet van het Oranje Fonds is een landelijk evenement in het derde weekend van maart en wil inwoners en bedrijven en maatschappelijke stagiaires koppelen aan leuke vrijwilligersklussen bij vrijwilligersorganisaties. De organisatie in Nieuwegein is in handen van een combinatie van SVN, Maatschappelijke Stages en stichting Samen voor Nieuwegein.

Voor bovenstaande evenementen worden alle organisaties uit het adressenbestand van het SVN uitgenodigd. Wilt u hier ook bij horen? Stuur dan een mail naar steunpunt@movactor.nl

Hoe komt u aan financiering?
Het Oranje Fonds
heeft een nieuwe, jaarlijks terugkerende actie: NLgeeft. Gezamenlijk roepen ze mensen en bedrijven op om geld te geven aan organisaties zoals de uwe. Kijk voor meer informatie op de website www.nlgeeft.nl.

U kunt ook deelnemen aan of u inschrijven voor vrijwilligersprijzen. Hieronder volgen er een paar.

  • Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze mensen verbinden of ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij, De prijs bestaat uit een beeldje en een bedrag van € 15.000,00. Kijk op www.oranjefonds.nl/appeltjes.
  • De Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen wil inspirerende voorbeelden waarderen. Met een prijzenpot van € 5.000,00. Kijk op www.vrijwilligersprijzen.nl.
  • De VriendenLoterij Passieprijzen wil vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn in het zonnetje zetten. Met een bedrag van € 500,00. Kijk op www.vrijwilligersprijzen.nl.


Naar "Onkostenvergoeding Vrijwilligers"
Naar "Informatie & advies voor organisaties"
Naar "Deskundigheidsbevordering d.m.v. de Lekstroomacademie"
Naar "Downloads voor organisaties"