Week van de Ontmoeting

Kom erbij en doe mee!

Van donderdag 30 september t/m donderdag 7 oktober is  het 'de Week van de Ontmoeting' in Nieuwegein (de landelijke week tegen de eenzaamheid). Tijdens deze week staan verbinding en elkaar ontmoeten centraal. Door verbinding te maken  voorkomen we samen eenzaamheid bij jezelf of bij een ander. Kom er ook bij en doe mee.  Meld je aan per mail of bel tel. 06-14847119.

                           

Het programma:                               

Vrijdag 1 oktober “Een broodje Verhaal” op buurtplein Batau
Speciaal voor de week van de ontmoeting organiseren we  op de Nationale Ouderendag een voorleeslunch. Elkaar ontmoeten, samen luisteren en gezellig eten. Tijd 12:00 uur, Kosten €1,- pp.
 
Vrijdag 1 oktober “High tea van jong voor oud” op buurtplein Doorslag
Op vrijdag 1 oktober 2021 is het Nationale Ouderendag! Ouder worden doe je samen en dat vieren we. Daarom nodigen de kinderen van de wijk Doorslag jou uit om te komen genieten van een gezellige high tea. En na al dat lekkers kun je ook nog je sjoelkunsten tonen aan de jeugd van nu. Tijd 15:30, Kosten €1,- pp.
 
Dinsdag 5 oktober “Eet je mee met muziek” op buurtplein Zuid
Het initiatief 'Eet je mee'  nodigt de buurtbewoners uit voor een heerlijke feestelijke maaltijd verzorgt door het team van 'Eet je mee' onder enthousiaste leiding van Annemiek. Deze avond met een bijzondere  muzikale omlijsting verzorgt door Thijs Swinkels (bekend van the Voice). Tijd 17:00 uur, Kosten  €4,50 pp.
 
Donderdag 7 oktober “Feestelijke buurtlunch” op buurtplein Doorslag
Initiatiefnemer van de buurtlunch,  Herman, nodigt de buurtbewoners uit voor een feestelijke buurtlunch. Samen eten (s)maakt gelukkiger. Tijd 12:00 uur, Kosten € 2,50 pp.

 

Extra:

Buurtbabbels
Ook deze week zijn de buurtverbinders weer in de wijken te vinden. Kom met ons babbelen. Kijk hier waar je ons kunt vinden. Wil je ook graag een buurtbabbel in jouw straat? Mail ons en dan nemen we contact met je op.
 
Zwaaistenen
Als symbolische en ludieke actie lanceren we in deze week van de ontmoeting ‘Zwaaien voor een glimlach’. In de komende maanden zullen er in Nieuwegein  op verschillende locaties Zwaaistenen worden geplaatst. Naar elkaar zwaaien betekent even contact, elkaar zien staan, verbinding, glimlachen, gezelligheid en heel veel meer. Het is een powergebaar! Kijk hier voor meer informatie. Weet jij ook een leuke plek voor een zwaaisteen? Laat het ons dan weten.
 
Kaartenactie
De kinderen van Nieuwegein maken deze week hele leuke persoonlijke kaarten die plotseling bij jou op de deurmat kunnen vallen. Laat ons weten of of jij er een hebt ontvangen, dat vinden de kinderen super leuk om te horen. 
Meer informatie