AutoMaatje

Naar de dokter, winkel, kapper, markt of een partner bezoeken in het verzorgingshuis, kan een hele opgave zijn als je minder mobiel bent en is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje helpt mensen mobiel en actief te blijven. Maar het is meer dan alleen vervoer. De chauffeur kan een helpende hand bieden als dat nodig is en er ontstaan ook goede contacten tussen vrijwilliger en deelnemer.
 

Word Chauffeur bij ANWB AutoMaatje!
Chauffeur zijn bij AutoMaatje is leuk, dankbaar werk en gezellig. Samen met een poule van 25 chauffeurs rijden we minder mobielen mensen in Nieuwegein naar hun afspraak of uitje. Je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden. Per rit ontvang je een vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.
 
Doe jij graag iets voor een ander, vind je het leuk om met mensen om te gaan, ben je flexibel inzetbaar en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwillige chauffeur bij ANWB AutoMaatje bij Sjarita Jhinkoe-Rai via automaatje@movactor.nl.
 

 
 
Wat is ANWB AutoMaatje?
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en die geen goed vervoersalternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De vrijwillige chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. Deelnemers kunnen op deze manier blijven deelnemen aan het sociaal- en maatschappelijk verkeer.

Wie kan er gebruik maken van ANWB AutoMaatje?
Woon je in de gemeente Nieuwegein, ben je minder mobiel en ben je voor vervoer afhankelijk van anderen? Blijf je daardoor vaker thuis dan gewenst? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen. Praktisch én gezellig! ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis en je hoeft geen lid te worden van ANWB.

Hoe werkt het?
1. Voordat je gebruik kunt maken van ANWB AutoMaatje, meld je je eerst aan via telefoonnummer 030-6033748. In een persoonlijk gesprek wordt kennisgemaakt en wordt uitgelegd hoe het werkt.
2. Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op.
3. Je kunt op werkdagen bellen tussen 9:00 – 12:00 uur naar 030-6033748 of stuur een mail naar automaatje@movactor.nl.
4. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Je krijgt dan ook te horen wat de rit naar verwachting gaat kosten.
5. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten*. Deze vergoeding betaal je na afloop van de rit direct aan de chauffeur.
6. Op het afgesproken moment komt de vrijwilliger voorrijden om je naar je bestemming te brengen. Na afloop word je weer thuis gebracht.
7. Is de afspraak binnen een uur afgelopen dan wacht de vrijwilliger. Duurt de afspraak langer, dan wordt er een ophaaltijd afgesproken.