Buurtverbinders

Movactor buurtverbinders
Buurtverbinders

Buurtverbinders werken op de buurtpleinen maar ook in de wijk. We hebben veel kennis en ervaring in huis en werken met veel organisaties en buurtbewoners samen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen gezien wordt.

Buurtpleinen

Buurtpleinen zijn laagdrempelige ontmoetingspunten en echt voor en door de buurt. Inwoners organiseren er dan ook zelf activiteiten of werken vanaf het buurtplein aan de leefbaarheid in de wijk. Heb je zelf een goed idee om iets te organiseren of lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen? Neem dan contact met ons op. Onze buurtverbinders op de buurtpleinen denken graag met je mee.

In de wijk

Met inwoners werken we samen aan stevige sociale netwerken. Onze sociaal werkers zijn ogen en oren in de wijk. Wat leeft er onder de bewoners, welke ideeën zijn er, waar is ondersteuning nodig? Samen met de inwoners ontwikkelen we buurtplannen en brengen we deze een stap verder.

Projecten

Onze buurtverbinders werken intensief samen met lokale en landelijke partners. Zo participeren we in de volgende projecten:

Betere Buurten

Betere Buurten: Muntenbuurt

In de Muntenbuurt participeren we in het project Betere Buurten waarin we zoveel mogelijk inwoners van de Muntenbuurt proberen te activeren. Een samenwerking met Gemeente Nieuwegein, Mitros, Lister, Wil-Lekstroom en de Politie.

Eigen Kracht

Kracht van Relaties

In deze pilot (IJsselstein, Lopik en Nieuwegein) bieden we een integraal aanbod aan van zorg en begeleiding aan inwoners met onbegrepen gedrag. Een samenwerking met Kringwijs, Lister, Gemeentes Lopik, IJsselstein en Nieuwegein, Pulse, Abrona, Altrecht, Reinaerde en de Eigen Kracht Centrale.

Als mensen zich niet goed voelen, gaan ze vaak naar de huisarts. Toch is er niet voor elke klacht een medische oplossing. Bij Maximaal Gezond Nieuwegein zoeken we naar andere manieren om mensen gezondheid en geluk te laten ervaren. Lees meer 

Club Rijnhuizen

Rijnhuizen

In Rijnhuizen werken we aan het bouwen van een relatie tussen bronnen in de buurt. Ook brengen we de aanwezige capaciteiten van de inwoners in kaart. Een samenwerking met Club Rijnhuizen, Wijkplatform Rijnhuizen, Gemeente Nieuwegein, Mitros, de Fortwachter en Manueel Fysiocare.

Fort Vreeswijk

Vreeswijk

We ondersteunen activiteiten in Vreeswijk. Een samenwerking met Fort Vreeswijk en Vitaal Vreeswijk.

 

 

 

Nieuws | Buurtverbinders