ANWB AutoMaatje brengt je naar de vaccinatielocatie

14/12/2021 - Heb je een oproep ontvangen voor je boostervaccinatie tegen corona maar weet je niet hoe bij de priklocatie te komen? ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 30 cent worden mensen door een chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht en weer terug naar huis uiteraard.

“Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen”, zegt Jacqueline Feith, coördinator van MOvactor, waar de coördinatie van ANWB AutoMaatje Nieuwegein is ondergebracht:  „Met deze ritten zorgen we voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Als iemand een vervoersprobleem heeft naar de priklocatie en er is geen alternatief kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn.”

Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB. Ze moeten wel inwoner van de gemeente Nieuwegein zijn. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een chauffeur die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft.

Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich telefonisch aanmelden bij ANWB AutoMaatje Nieuwegein, via 030-6033748. Dat kan op werkdagen van 9 tot 12 uur. 

Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet.

Delen: