Uitleenpunt Componist geopend

Uitleenpunt op Buurtplein de Componist geopend

Wethouder John van Engelen opende woensdagmiddag 30 november het uitleenpunt van de bibliotheek op Buurtplein de Componist. Het is daarmee het vierde onbemande uitleenpunt dat de bibliotheek in Nieuwegein heeft, waar mensen boeken kunnen lenen en inleveren en reserveringen kunnen ophalen.

Van Engelen verrichtte de eerste uitlening en vierde met de buurtbewoners en de bestuurders van de bibliotheek en Movactor de aanwinst voor de wijk. Bij de opening van het Buurtplein in juli kwam er direct al de vraag van omwonenden naar een uitleenpunt, net als op andere Buurtpleinen van Movactor. Daar is gehoor aan gegeven, met als resultaat een collectie van 700 boeken die op de buurt is afgestemd én is samengesteld in overleg met de zorgverleners van Gezondheidshuis de Componist. Er zitten namelijk gezondheidsboeken bij waar de huisartsen hun patiënten naar kunnen doorverwijzen.

Wat de bibliotheek betreft stopt hier de samenwerking met Movactor niet. Vanaf januari zal de bibliotheek een wekelijks spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid op Buurtplein de Componist houden, waar bezoekers hun vragen kunnen stellen over de dienstverlening van de overheid.