Vrijwilligers van het Servicepunt helpen inwoners bij hun belastingaangifte

Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Best een lastige klus en daarom biedt het Servicepunt van Movactor Sociale & Juridische Services de mogelijkheid aan inwoners van Nieuwegein om samen met een vrijwilliger de belastingaangifte in te vullen.

Het Servicepunt staat al jaren met haar vrijwilligers klaar om te helpen in maart en april, speciaal voor inwoners met een inkomen op minima niveau. Want het invullen van de online aangifte is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vrijwilliger Ellen licht toe: “Mensen zijn blij met de service. Soms omdat ze zelf geen computer tot hun beschikking hebben, maar bijvoorbeeld ook omdat ze hun kinderen er niet mee lastig willen vallen.”

Jaarlijks helpt het Servicepunt ruim honderd mensen met hun aangifte. Ook zien de vrijwilligers mensen die elk jaar langskomen om juist even die extra hulp in te schakelen. Ellen: “Ik zie opluchting op hun gezicht als het weer gedaan is. ‘Tot volgend jaar!’, zeggen ze dan.”

Voor wie

Met deze dienst wil het Servicepunt er zijn voor de persoonlijke belastingaangifte van inwoners die hulp nodig hebben. Daarbij geldt:

  • Niet in het bezit van een koophuis
  • Spaargeld tot maximaal €50.650 (eenpersoons huishouden) of €101.300 (tweepersoons huishouden)

Binnenlopen zonder afspraak

Inwoners zijn van harte welkom tussen 13.00 – 14.30 uur op het kantoor van Movactor op de Tweede Verdieping in het Stadshuis. Het is niet nodig om een afspraak te maken.

  • maandag 6, 20, 27 maart en 3 april                                     
  • woensdag 8, 22, 29 maart en 5 april                                     
  • donderdag 9, 23 maart en 6 april                                                        

Belangrijk: neem de inloggegevens van je DigiD mee! Je telefoon is ook handig.   

Over het Servicepunt

Het Servicepunt is onderdeel van Movactor Sociale & Juridische Services en is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein.