ANWB AutoMaatje

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en die geen goed vervoersalternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De vrijwillige chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. Deelnemers kunnen op deze manier blijven deelnemen aan het sociaal- en maatschappelijk verkeer.
Een doktersbezoek, een bezoekje aan een winkel, een partner bezoeken in het verzorgingshuis of minder essentiële bezoeken als een rit naar de kapper of een markt, kan al een hele opgave zijn en is daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje is meer dan alleen vervoer. De chauffeur kan een helpende hand bieden als dat nodig is, maar er ontstaan ook goede contacten tussen vrijwilliger en deelnemer. Je hebt een gezellig praatje met de vrijwilliger en de vrijwilliger kan je de helpende hand bieden als dat nodig is.
 
Wie kan er gebruik maken van ANWB AutoMaatje?
Woon je in de gemeente Nieuwegein, ben je minder mobiel en ben je voor vervoer afhankelijk van anderen? Blijf je daardoor vaker thuis dan gewenst? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen. Praktisch én gezellig! ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis en je hoeft geen lid te worden van ANWB.
 
Hoe werkt het?
1. Voordat je gebruik kunt maken van ANWB AutoMaatje, meld je je eerst aan via telefoonnummer 030-6033748. In een persoonlijk gesprek wordt kennisgemaakt en wordt uitgelegd hoe het werkt.
2. Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op.
3. Je kunt op werkdagen bellen tussen 9:00 – 12:00 uur naar 030-6033748 of stuur een mail naar automaatje@movactor.nl.
4. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Je krijgt dan ook te horen wat de rit naar verwachting gaat kosten.
5. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten*. Deze vergoeding betaal je na afloop van de rit direct aan de chauffeur.
6. Op het afgesproken moment komt de vrijwilliger voorrijden om je naar je bestemming te brengen. Na afloop word je weer thuis gebracht.
7. Is de afspraak binnen een uur afgelopen dan wacht de vrijwilliger. Duurt de afspraak langer, dan wordt er een ophaaltijd afgesproken.
 
Word vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje Nieuwegein
Lijkt het je leuk om ook een bijdrage te leveren aan ANWB AutoMaatje? Dat kan! We zoeken de
volgende vrijwilligers:
 
Chauffeur
Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als
vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig
werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.
 
Bekijk de vacature
 
Matchmaker
Wil je je op een andere manier inzetten voor ANWB AutoMaatje Nieuwegein? We hebben ook
vrijwilligers nodig die de aangevraagde ritjes plannen. In de uren die jou passen kun je ondersteunen
met het verbinden van deelnemers en geschikte vrijwilligers. Als matchmaker heb je met mensen te
maken die je blij mag maken.
 
Bekijk de vacature