Cursus ‘Digitaal Sterker'

Zelf overheidszaken leren regelen op de computer

Steeds meer belangrijke zaken moeten op de computer geregeld worden. De belastingaangifte bijvoorbeeld, of het doorgeven van een verhuizing. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom geeft Movactor samen met Stichting Digisterker de cursus ‘Digitaal Sterker’. In deze cursus leren deelnemers stap voor stap werken met de digitale overheid.
 

De cursus is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein die zelfstandiger willen worden in het regelen van digitale overheidszaken. Christel Verdoorn, coördinator Sociaal, Juridisch Servicepunt bij Movactor: “Het is een praktische cursus waardoor je direct aan de slag kunt met het online regelen van je overheidszaken. Van cursisten horen we dat zij er veel van opsteken en daardoor steeds minder hulp van anderen nodig hebben.”

In de cursus leren mensen stapsgewijs zelf zaken regelen op de computer, zoals:

· het aanvragen van een paspoort bij de gemeente

· zorgtoeslag bij de belastingdienst

· een uitkering aanvragen

· het doorgeven van een verhuizing

Handige informatie

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur en vindt plaats op het Stadshuis in Nieuwegein. Aan de cursus zitten geen kosten verbonden.

Cursusdata: 20 juni, 27 juni, 4 juli en 11 juli 2022

Wil je ook digitaal mee (blijven) doen? Meld je dan aan

Aanmelden voor de cursus kan door te bellen met 030 - 60 33 748. Of stuur een e-mail naar digisterker@sjsnieuwegein.nl Heb je nog vragen? Neem dan ook gerust contact op met Movactor.