Rechtswinkel Nieuwegein

De Rechtswinkel Nieuwegein is onderdeel van het Sociaal Juridisch Servicepunt Nieuwegein. Rechtenstudenten geven je kosteloos mondeling juridisch advies. Zij worden tijdens de spreekuren ondersteunt door aangesloten advocaten en sociaal raadslieden.

Heb je een juridische vraag?

Je bent welkom op de inloopspreekuren, kijk voor de meest actuele tijden op www.sjsnieuwegein.nl.

Enkele voorbeelden waarvoor je terecht kunt bij de Rechtswinkel spreekuren:

  • Personen- en familierecht, bijvoorbeeld omgangsregelingen, echtscheiding of alimentatie.
  • Arbeidsrecht, bijvoorbeeld ontslag, een conflict met je werkgever of arbeidsongeschiktheid.

Voor alle andere rechtsgebieden kun je ook terecht, je kunt advies krijgen voor een geschikte advocaat of andere instantie.

De Rechtswinkel is alleen bedoeld voor particulieren, niet voor bedrijven. Neem bij een bezoek aan het spreekuur zoveel mogelijk relevante informatie mee. Denk aan correspondentie zoals brieven, e-mails, contracten (arbeidsovereenkomst), uitspraak van een rechter, beslissingen van een gemeente of andere instantie, enzovoorts.

Elke derde woensdag van de maand is een advocaat aanwezig die gespecialiseerd is in belastingrecht. Niet voor het controleren van jouw persoonlijke belastingaangifte, daarvoor kun je terecht bij het Servicepunt.

Contact

Je bent welkom op de fysieke spreekuren van 19.00-20.00 uur. Algemene vragen kunnen gesteld worden via rechtswinkel@sjsnieuwegein.nl en 030-6033748.

Meer informatie