Geslaagd Taalfestival: samen voor een taalrijke stad

Het tweede Nieuwegeinse taalfestival was weer een groot succes. Ruim 160 blije kinderen, ouders en professionals bezochten het festival met leuke en leerzame activiteiten over taal. Leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders deden mee aan workshops over meertaligheid en laaggeletterdheid. De kinderen genoten van tassen versieren, allerlei ouder- en kind activiteiten en je naam maken door beweging. Ook mochten zij zelf een boek uitzoeken en meenemen. Zo kunnen ze thuis lekker gaan lezen.

Wethouder Guido Bamberg (Jeugd) was ook aanwezig en vertelt enthousiast: “Fantastisch om zoveel ouders en kinderen te zien genieten van wat taal allemaal kan brengen. Dat alle kinderen met een eigen, zelf uitgezocht boek naar huis gaan, zorgt thuis voor nog meer (voor)leesplezier! ”

Taalrijk opvoeden

Uit onderzoek is bekend hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd met kinderen te praten, liedjes te zingen en spelletjes te spelen. Toch is taalrijk opvoeden niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nieuwegein zetten verschillende organisaties zich daarom in voor een taalrijke stad, door ouders te helpen bij een gezonde taalontwikkeling van hun kind.

De taalrijke stad is onderdeel van het Onderwijskansenbeleid. Dat zijn projecten voor kinderen van 2 tot 13 jaar met een risico op een onderwijsachterstand. Zo krijgen zij de kans om deze achterstand te voorkomen, te verkleinen of weg te werken. Meer weten of meedoen? Mail naar Annemiek Postma(educatief gebiedsverbinder) via apostma@movactor.nl