Jeugd & Jongerenwerk

Movactor jeugd & jongerenwerk
Jeugd & jongerenwerk

We maken van Nieuwegein een plek om veilig samen op te groeien. Om te beleven, te doen en te leren. Waar je mag vallen (en weer opstaan). Kinderen en jongeren zijn volwaardig en doen mee op hun eigen manier. Wij vertegenwoordigen alle kinderen en jongeren in de stad. Dit doen we door intensief samen te werken met ouders, scholen, organisaties en gemeente.

Voor ouders

Heb je vragen over je financiële situatie, opvoeding, seksualiteit, sociale media of zakgeld? Onze jeugdwerkers en jongerenwerkers denken met je mee en geven advies. Ouders kunnen elkaar ook goed helpen. Door samen in gesprek te gaan en tips te delen bijvoorbeeld. Zo maken we samen opvoedvraagstukken bespreekbaar.

Jeugdwerk

Onze jeugdwerkers zetten zich in voor een veilige en prettige leefsituatie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. We dagen kinderen uit om hun talent te ontdekken en in te zetten.

Jongerenwerk (12+)

Heel Nieuwegein is het werkterrein van onze jongerenwerkers. Je komt ze tegen op voetbalveldjes en op straat. Maar ook de scholen, sportverenigingen en in de bibliotheek.

Samenwerking

Jeugd & Jongerenwerk vertegenwoordigt alle kinderen en jongeren in de stad. Dit doen we niet alleen: we hebben een intensieve samenwerking met ouders, scholen, organisaties en de gemeente. Daarnaast participeren we in verschillende projecten.

Nieuws | Jeugd & Jongerenwerk