Voetbalclinic voor jonge mantelzorgers

We kijken met plezier terug op afgelopen donderdag! Mantelzorg Nieuwegein organiseerde in samenwerking met ons jeugd & jongerenwerk een geweldige dag tijdens de Week van de Jonge mantelzorger.

Het doel van deze dag was plezier maken met zo min mogelijk zorgen. Een kind weer even kind laten zijn, ook al is het voor een aantal uurtjes. Samen met hun vriendje of vriendinnetje lekker voetballen en ravotten. Het programma bestond uit een superleuke voetbalclinic van FC Utrecht, een stormbaan en aan het eind voor iedereen nog een lekker frietje.

Week van de Jonge Mantelzorger

Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken.

De campagne van 2024 ‘Meer dan je denkt’ is bedoeld om mensen bewust te maken van jonge mantelzorgers en hun zorgen. De campagne laat ook zien wat jij zelf eventueel voor hen kan betekenen. Het richt zich op iedereen in hun omgeving, van buren tot leraren, van vrienden tot voetbaltrainers. Een klein gebaar, zoals vragen hoe het gaat, doet al meer dan je denkt!

Meer weten over de Week van de Jonge Mantelzorger? Kijk op de site >>