Huisbezoek 75+ in Galecop

Meedoen in de samenleving is belangrijk. Om je prettig te voelen, om iets te betekenen en om gezond te blijven. Meedoen kan op verschillende manieren, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We zijn benieuwd hoe inwoners dit ervaren en hoe het met hen gaat: met hun welzijn, hun dagelijkse bezigheden, gezondheid en sociale contacten.

Over dit project

Huisbezoek 75+ in Galecop

De gemeente Nieuwegein wil graag weten hoe het gaat met inwoners boven de 75 jaar in de stad. Wonen zij fijn en weten weten zij waar ze terecht kunnen voor activiteiten of hulp? In samenwerking met het VrijwilligersHuis voeren we dit project uit en gaan we samen met vrijwilligers op huisbezoek.  We beginnen in de wijk Galecop.

Huisbezoek, hoe werkt dat?

Een betrokken vrijwilliger die de wijk goed kent gaat met inwoners gesprek. Dit kan bij mensen thuis, maar ook op een buurtplein of tijdens een wandeling. Inwoners kunnen ook kiezen voor een telefoongesprek.

Het bezoek duurt ongeveer een uur. Na het gesprek bespreken de inwoner en de vrijwilliger het vervolg. In sommige gevallen is het gesprek al voldoende. Maar we helpen ook graag verder: een tweede gesprek, of hulp bij het zoeken naar een passende activiteit bijvoorbeeld. 

Meedoen kan op verschillende manieren

Over het project

Het project Huisbezoek 75+ in Galecop loopt van mei 2023 tot februari 2024 en is een samenwerking van Movactor en het Vrijwilligershuis in opdracht van de Gemeente Nieuwegein. Inwoners die in het postcodegebied wonen én 75+ zijn krijgen binnenkort een brief van de gemeente met meer informatie.

Vrijwilligersvacatures

In de media:

Meer informatie

Contactpersoon

Manon Terpstra

Projectmedewerker