Buurtplein Batau gaat 18 september weer open

Door een flinke lekkage zijn de deuren van Buurtplein Batau op dit moment gesloten. Activiteiten gaan niet door en ook vrije inloop is niet mogelijk. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan herstel en naar verwachting kunnen de deuren vanaf 18 september weer open. Dan is misschien nog niet alles klaar, maar het buurtplein zal voldoende hersteld zijn om er weer gebruik van te kunnen maken. We hebben zin om alle buurtbewoners dan weer te ontvangen!

Wat is er gebeurd?

In de nacht van zaterdag 19 augustus is een grote lekkage ontstaan in de keuken van het buurtplein. Hierbij is zo’n 10.000 liter water het buurtplein ingestroomd en dit heeft voor veel waterschade gezorgd. Dat weekend zijn we met een aantal collega’s druk geweest om zoveel mogelijk schade te herstellen, maar het bleek onmogelijk om weer snel het buurtplein te kunnen openen. Wij hebben onder andere de pvc-vloer weg moeten halen, er was kortsluiting en een deel van het meubilair is beschadigd. Wij hebben alle activiteiten dus af moeten bellen. Onze eerst inschatting was dat dit tot in ieder geval 4 september zou duren, maar helaas is gebleken dat het buurtplein nog wat langer gesloten moet blijven. Het goede nieuws is dat de materialen van geen enkel initiatief beschadigd zijn.

Wat doen wij nu?

De afgelopen tijd zijn wij bezig geweest met herstelwerkzaamheden op het buurtplein. Zo zijn de bank in de ontmoetingsruimte, een deel van de bar, een aantal kasten en de vloer verwijderd. De kortsluiting in de keuken is verholpen en gelukkig hoeven er geen apparaten vervangen te worden. Onder de pvc-vloer ligt gelukkig een mooie tegelvloer die wij willen behouden, dus deze zal in de week van 11 september behandeld worden, zodat deze gebruikt kan worden. Wij hebben het gastenteam gevraagd hoe zij de nieuwe uitstraling van het buurtplein graag willen zien, dus daar gaan wij nu mee aan de slag.

Waarom is het hele buurtplein gesloten?

Deze lekkage heeft alleen in de keuken en ontmoetingsruimte plaatsgevonden, maar toch hebben wij besloten dat het hele buurtplein niet open kan. Dit hebben wij om verschillende redenen gedaan. In de Geynwijszaal (achterste ruimte in de gang) is een aantal maanden geleden een lekkage ontstaan, waardoor deze ruimte al niet bruikbaar was. Hier staan dag en nacht warmtedrogers. Ook in het atelier is een droger geplaatst, omdat deze ruimte ook vochtig was door de lekkage ernaast, waardoor deze ruimte erg warm is en niet prettig om lang in te zitten. Dit betekent dat alleen het gespreksplein en de beweegzaal nog te gebruiken zijn. Wij vinden het niet veilig om door de ontmoetingsruimte te lopen, door alle losliggende spullen die daar liggen. Ook zouden wij geen drinken kunnen verzorgen als er aan de achterkant van het buurtplein een activiteit plaatsvindt. Daarnaast moet de hele ontmoetingsruimte worden leeggehaald als de vloer wordt behandeld, en daar hebben wij de ruimtes achter voor nodig. Dit alles heeft ons doen beslissen dat wij het gehele buurtplein tijdelijk sluiten.