Kinderen lopen Lichtjesroute

Eerste lichtjesroute Kinderplatform groot succes

Ruim 300 bezoekers hebben op 4 januari met een zelfgemaakte lampion de lichtjesroute van het Kinderplatform gelopen. Vanaf het MEC op het Natuurkwartier liepen kinderen met hun ouders een route door park Oudegein op zoek naar de dieren van de nacht.

Tijdens de route moesten de kinderen 6 raadsels goed beantwoorden om aan het einde van de route warme chocomel bij het kampvuur te verdienen. Het kampvuur was extra gezellig dankzij liedjes van Wondere Wouter en gedichten van Liz Ditters. Verder was er nog een wensboom waar een wens voor het nieuwe jaar in gehangen kon worden en een demonstratie van DSA discgolf Nieuwegein. Er werden lampionnen geknutseld en fruit uitgedeeld. De Poldermolen Oudegein draaide speciaal voor de gelegenheid met lampjes. Het was een zeer geslaagde avond, dat bleek ook uit de reacties van de bezoekers: “Ik ben echt trots dat ik in Nieuwegein woon” en “Wat hebben jullie het leuk gedaan! De kids vonden het superleuk!”

Het Kinderplatform is een samenwerkingsverband van Movactor, SportID, Bibliotheek De tweede verdieping, Natuurkwartier, JOGG, Jeugdland, Bouwgein en DE KOM. Tijdens de vakanties, maar soms ook daartussen, organiseren zij activiteiten voor kinderen. Iedere organisatie voor zich, maar ook samen. Dankzij de inzet van vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en medewerkers was de lichtjesroute een groot succes.

www.kinderplatformnieuwegein.nl