Buurtplein Zuid

Movactor opent Servicepunt in de avond

Het Servicepunt van Movactor Sociale & Juridische Services opent een nieuw inloopspreekuur in de avond. Vanaf maandag 8 april kunnen inwoners met administratieve en financiële vragen terecht op buurtplein Zuid.  

Christel Verdoorn, coördinator Servicepunt: “We merken dat onze Servicepuntspreekuren steeds drukker bezocht worden en dat er behoefte is aan ruimere openingstijden. Door dit nieuwe spreekuur in de avond te organiseren, willen we beter bereikbaar zijn voor inwoners die overdag verhinderd zijn door bijvoorbeeld hun werk.” 

Ervaren vrijwilligers 

Op het Servicepunt worden inwoners geholpen door ervaren vrijwilligers. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier of het begrijpen van bepaalde brieven of regelingen. Christel: “We werken bewust samen met vrijwilligers en geven hen de rol om inwoners te ondersteunen en te begeleiden. Het is fijn als je je herkent in de vrijwilliger, qua leeftijd of cultuur. Het verlaagt de drempel om hulp te vragen.” 

Inwoners zijn welkom zonder afspraak op het nieuwe avondspreekuur of tijdens éen van de andere spreekuren in de ochtend.  

Avondspreekuur Buurtplein Zuid

  •  Elke maandagavond van 19.00 uur – 20.30 uur  
  • Buurtplein Zuid, Ratelaar 37 in Nieuwegein  
  • Welkom zonder afspraak  
  • Gratis