Gave activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie

Zin in de zomervakantie? Kom buiten spelen bij Jeugdland, ga met Joggy mee op avontuur, beleef de geschiedenis van het Forteiland… of kies uit één van de andere activiteiten van Kinderplatform Nieuwegein.


Met het Kinderplatform organiseren verschillende lokale organisaties op een informele manier zoveel mogelijk leuks voor kinderen in de schoolvakanties. Annemiek Postma van Movactor vertelt: “We vinden het belangrijk dat er genoeg te doen is in de lange zomervakantie. Activiteiten die soms leerzaam zijn, maar vooral erg leuk om te doen. We letten erop dat alle activiteiten laagdrempelig en toegankelijk zijn. Zo kunnen we, in samenwerking met Nieuwegein Stadspas, alle activiteiten gratis aanbieden.”

Benieuwd naar alle activiteiten, het programma van deze zomer en naar de deelnemende organisaties van het Kinderplatform? Kijk op Facebook.


Op reis met je Vakantiepaspoort
In de zomervakantie kun je in Nieuwegein met het Vakantiepaspoort op reis gaan en weer allerlei spannende opdrachten doen op plekken door de hele stad. Annemiek Postma: “Met de partners van het Kinderplatform hebben we een boekje gemaakt voor kinderen op de basisschool, met daarin allerlei spelletjes, opdrachten en tips. Voor onderweg naar je vakantiebestemming, of juist om lekker thuis te doen.”


Met het Vakantiepaspoort gaan kinderen spelenderwijs aan de slag met taal. “Het is belangrijk om al op jonge leeftijd met kinderen te praten, liedjes te zingen en spelletjes te spelen”, vertelt jeugdexpert Susanne Mol van bibliotheek De tweede verdieping. “Toch is taalrijk opvoeden niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met het Vakantiepaspoort helpen we ouders een handje.”


Via alle scholen in Nieuwegein ontvangen kinderen het Vakantiepaspoort. Ben je het kwijt of wil je een extra boekje voor een kleinkind, buurjongen, neefje of nichtje? Kom er gerust nog eentje ophalen, bijvoorbeeld op de buurtpleinen, in de bibliotheek of bij de andere locaties van het kinderplatform.