4 januari Lichtjesroute door Park Oudegein

Update 4 januari: het lijkt erop dat het straks droog wordt! De Lichtjesroute gaat daarom gewoon door. Trek je wel je laarzen aan?

Ga jij mee speuren in het donker? Weet jij aan de hand van raadsels de juiste nachtdieren te raden? Of vind je het gewoon leuk en spannend om in het donker door het park te lopen? Loop dan de Lichtjesroute mee door Park Oudegein!

Op woensdag 4 januari kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders tussen 16.00-19.00 uur een lichtjesroute lopen door Park Oudegein. Tijdens de route kom je bij verschillende tussenstops waar je een nachtdier kunt raden of iets actiefs kunt doen. Heb jij alle nachtdieren verzameld, dan verdien je een warme chocolademelk bij het kampvuur.  Daar vind je ook de kampvuurmuzikant en kun je er een wens doen voor het nieuwe jaar bij de wensboom.

Maak je eigen lampje
Zelf een lichtje knutselen? Dat kan in de kerstvakantie op verschillende plekken in Nieuwegein. Kijk voor meer informatie (en nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen in de vakantie) op de Facebookpagina van het Kinderplatform.

Tip: trek warme kleren aan!
Kom jij ook de lichtjesroute lopen? Trek dan warme kleren aan! En neem natuurlijk je zelfgemaakte lichtje mee (of zaklamp) mee.

Locatie en parkeren
De startlocatie van de Lichtjesroute is bij het Natuurkwartier, Geinoord 9-12. Het Natuurkwartier is die avond alleen toegankelijk voor wandelaars, dus auto’s parkeren bij Jacks Grillhouse en fietsen bij de daarvoor ingerichte fietsparkeerplaats.

De lichtjesroute wordt georganiseerd door het Kinderplatform Nieuwegein; Natuurkwartier, Bouwspeeltuin Jeugdland, SportID, Bouwspeeltuin Bouwgein, De tweede verdieping, stadstheater DE KOM en Movactor.