Sport-en-Speldag voor kinderen met een beperking

Lekker actief zijn en bewegen! Sporthal Galecop opent maandag 6 mei haar deuren voor kinderen met een beperking. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom om mee te spelen.

‘Lekker sporten is belangrijk voor alle kinderen’, vertelt Renata de Jesus, jeugdwerker bij Movactor. ‘Het is leerzaam, gezellig en goed voor ons lichaam. Voor kinderen met een beperking zijn er alleen niet veel mogelijkheden in Nieuwegein. Terwijl ook zij het heerlijk vinden om met vriendjes te spelen, te dansen en te bewegen.’

Wens vanuit de Oudercontactgroep

De wens voor deze sportmiddag kwam voort uit de Oudercontactgroep, een initiatief opgezet door het Jeugdwerk van Movactor en Steunpunt Mantelzorg. Renata: ‘We hebben de Oudercontactgroep opgezet om van ouders zelf te horen waar zij behoefte aan hebben. Zij gaven aan een ruimte te willen waar hun kinderen lekker kunnen sporten in een klein klasje. Zodat het niet alleen fijn is voor kinderen met een fysieke beperking, maar ook juist voor kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met prikkelverwerking.’

Meld je aan voor de Sport-en-Speldag!

Tijdens deze Sport-en-Speldag krijgen de kinderen alle ruimte om te bewegen met verschillende materialen in de sporthal in een klein klasje. Deze activiteit wordt georganiseerd door het Jeugdwerk van Movactor in samenwerking met SportID.

  • Maandag 6 Mei van 13.00-16.00 uur
  • Aert de Gelderhage 7, Nieuwegein (Sporthal Galecop)
  • Gratis

Meld je aan voor 1 van de 3 tijdsblokken op de website van SportID Vakantiegames.  Ook voor de aanwezige broertjes en zusjes organiseren we een leuke activiteit. We zien je graag in de sporthal!