Buurtpleinen

MOvactor werkt samen met vele anderen, waaronder de gemeente Nieuwegein, aan de ontwikkeling van buurtpleinen: toegankelijke en aantrekkelijke locaties op verschillende plekken in onze stad. Op drie plekken heeft MOvactor inmiddels zulke buurtpleinen gerealiseerd: in Doorslag, Batau en Zuid.

De buurtpleinen zijn een laagdrempelige ontmoetingsplaats, zowel voor inwoners, organisaties als voor bedrijven. Meedoen aan een van de vele activiteiten, lunchen bij FAIR’S, een vergaderruimte huren, het kan er allemaal. De buurtpleinen vormen daarnaast een podium voor bewonersinitiatieven. Er zijn interessante vrijwilligersfuncties, en mensen met een uitkering, die een stap dichter bij werk willen komen, kunnen er aan de slag bij lunchroom FAIRS of bij Fair Facility.

Voorzieningen
Maar de ambities van de buurtpleinen gaan verder dan dat. Ze ontwikkelen zich tot locaties waar voorzieningen voor gezondheid, welzijn  en cultuur intensief samenwerken en inhoud geven aan de succesvolle innovatie 'Welzijn op recept'. (Lees een artikel in de Volkskrant van december 2013).
Huisartsen, psychologen, diëtisten, welzijnscoaches en andere professionals hebben een geïntegreerd aanbod, gericht op versterking van de mentale fitheid van inwoners.