Dagactiviteiten

Movactor dagactiviteiten
Dagactiviteiten

Op de buurtpleinen vinden verschillende dagactiviteiten plaats. Activiteiten waar talenten waardevol zijn en waar we samenkomen. Voor iedereen, ook wanneer niet alles (meer) vanzelf gaat.

Activiteiten

Onze activiteiten op de buurtpleinen en in de wijk bieden structuur aan inwoners die dit nodig hebben en geven een prettige invulling aan de week.

Geen activiteiten gevonden

Cursus Grip & Glans

De groepscursus Grip & Glans is voor mensen vanaf 50 jaar, die door leeftijd gerelateerde veranderingen en verliezen ervaren dat hun leven te weinig glans heeft. In de cursus leer je om initiatief te nemen, positief te zijn, hoe je meer zelfvertrouwen krijgt en doelen stelt. Deelnemers voelen zich na afloop veelal beter en minder eenzaam.

Praktische informatie

De kosten bedragen 75 euro per persoon voor 6 bijeenkomsten, inclusief cursusmap en consumptie (met Stadspas 30 euro).

De cursus wordt gedurende het jaar regelmatig gegeven. Je kunt je nu aanmelden voor:

  • 1 juli – 5 augustus 2024, 13.00 – 15.15 uur op Buurtplein Zuid
  • Ik mis soms mensen om mij heen
  • Ik zoek gezelligheid
  • Ik heb te weinig leuke bezigheden
  • Ik wil graag iets ondernemen maar stel het steeds uit
  • Mijn kennissenkring kan wel wat groter

Vief Actief

Wanneer iemand beginnende dementie of geheugenproblematiek heeft, nemen de activiteiten die iemand onderneemt vaak af en wordt de wereld een stuk kleiner. Een oudere wordt afhankelijker van partner of familie en de druk op de mantelzorger(s) neemt toe.

Vief is er voor ouderen met beginnende dementie/geheugenproblematiek en hun mantelzorgers. Het staat voor kracht, levendigheid en vitaliteit. Samen gaan we op zoek naar passende activiteiten op één van de buurtpleinen.

Contactpersoon

Mariska Eiflaar

Buurtverbinder Dagactiviteiten

Projecten & programma's

Onze professionals werken intensief samen in de wijken van Nieuwegein. Zelfstandig of in samenwerking met collega’s of externe partners. Op dit moment participeren we in de volgende projecten, programma’s en samenwerkingsverbanden gericht op langer zelfstandig en waardevol leven:

Recreatieve Activering

Recreatieve Activering In elke wijk organiseren we samen met onze partners dagactiviteiten, onder andere op de buurtpleinen. Speciaal voor bewoners…

Lees meer

Nieuws | Dagactiviteiten

Buurtpleinen

Aangepaste openingstijden in de zomer

BuurtpleinenDe openingstijden op de buurtpleinen kunnen afwijken in de zomerperiode. Bekijk hier de actuele openingstijden RechtswinkelDe Rechtswinkel heeft vakantie van 15 juli t/m 27 juli….

Lees verder